Ormándlaky Anett


Az eXclusive Language Coaching, az XLC Nyelvstúdió megálmodója, tulajdonosa és vezető tanára vagyok. Az idegen nyelvek iránti szenvedélyem tinédzser koromban kezdődött, és maradt rajtam azóta is. Szerencsés vagyok, hisz talán kevesek mondhatják el magukról, hogy a munkájuk egyben a hobbijuk is. 🙂 Love what you do, do what you love. 🙂

14 évesen kezdtem az angolt és a franciát tanulni a gimiben. Egyből odavoltam, hogy milyen csoda az, pláne az akkori orosz tanulmányaim után, hogy egyre többet találkozom ezekkel a nyugati nyelvekkel a való életben is. Ne felejtsük, hogy ez még csak 1990… Az akkori MTV, az angolnyelvű kedvenc dalok, sőt apukámmal együtt sokat énekeltük a Beatles slágereket, amiket megtanultam gitározni is, később a Friends sorozat szippantott be… És persze mi történt….??? Angol-francia szakos tanár lett belőlem. 🙂 Hát ugye, ez a szerelem… Közben persze voltak állomások, amelyek ide vezettek.

Az én történetem: Sweet sixteen 🙂 16 évesen egy fantasztikus idegennyelvi hurrikánba keveredtem. Csak úgy sodródtam a nyelvi élményekben! Abban a gimis évemben jött hozzánk új-zélandi cserediák, majd egy német lány, és egy francia fiú is, akikkel (akkor még szótárral, kézzel-lábbal ÉS az akkori nyelvtudásommal) angolul vagy franciául, vagy épp a kettő keverékén beszéltünk. Irtó jó volt!!! Hihetetlenül élveztem, mert rájöttem, hogy a való életben nem az a legfontosabb, hogy minden mondatot tökéletesen mondj ki nyelvtanilag, szókincsileg, hanem az, hogy kapcsolódtok egy idegennyelv segítségével! Ami nélkül létre sem jönne az ismerkedés, beszélgetés, nagy nevetések, közös élmények! A végső döfést 17 éves kaptam: a gimiből egy busznyi tanulóval és néhány tanárral kiutaztunk 2 hétre Angliába a nyári szünetben. Amikor ott álltam Londonban, a Piccadily Circus közepén és körbenéztem…. kiabálni szerettem volna a boldogságtól, hogy milyen nagy érzést ezt látni, megtapasztalni Londont, és miért nem mutathatom ezt meg mindenkinek??? Akkor nyilalt belém, nyelvtanár leszek! Akit csak lehet megtanítok külföldiül, hogy utazhasson, kapcsolódhasson, láthasson amit csak akar, és ebben az idegennyelv hiánya ne akadályozza.

Teljesen személyre szabottan tanítok, figyelve az egyéni hiányosságokra és erősségekre. Számos kiegészítő anyaggal dolgozom: tanulókártya, nyelvi társasjáték, zene, kisvideók, képregény. Igény szerint  könyvet is használok a tanítványokkal, ami egy keretet biztosít az órákhoz (de semmiképpen sem tankönyvszagúan). Lelkesen, szenvedélyesen tanítok, mindig tanulok a tanítványaimtól is, és folyamatosan képzem magamat konferenciákon, tréningeken, online csatornákon, illetve utazásaim során. Mindig van új a nap alatt! 🙂 Élethosszan tanulunk, ez nyitottságot ad a világ befogadására!

Nyelvvizsga és szaknyelv: főleg a(z) EUROexam nyelvvizsga központnál vizsgáztatok, de számos nyelvvizsgára készítek fel. Az általános nyelven kívül az üzleti angolt, illetve szaknyelveket is oktatok. 2020 tavasza óta online tanítunk, így bárkinek tudok segíteni.

Megjelent 2 könyvem, ha érdekel, klikkelj ide:
https://lexika.hu/angol/nyelvvizsgakonyv/lets-discuss-it-pro-uzleti-kozep-felsofok-b2-c1

https://www.amazon.com/American-Media-Before-After-September/dp/363915228X

Szeretek utazni, hiszen olyan helyzeteket hoz, amikor igazán élesben lehet használni az idegen nyelveket, melyek mindig kéznél vannak és mindig fejleszthetőek. Ha angol nyelvterület, akkor az Egyesült Királyság országaiban 9 alkalommal, az USAban, New Yorkban 2 alkalommal jártam, de valójában akárhova is utazom, az angol mindig kéznél van. Számomra igazán élvezetes újabb országokat, embereket és a gasztronómiájukat, szokásaikat, tradícióikat megismerni. Ez hajtott talán leginkább a nyelvtanulás irányába. Szeretem a kihívásokat, a tanítványaimat is erre biztatom. Az angolt sosem késő tanulni, tovább fejleszteni vagy szinte tökélyre vinni. Vágj bele, csatlakozz hozzánk most! 🙂
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here