Füredi Orsolya

Ladies and Gentlemen…Egy őszinte vallomással tartozom Önöknek, Nektek. Egyszerűen imádom Angliát, az angolszász kultúrát! Rajongásom általános iskolás koromban kezdődött és azóta sem hagyott alább. Emlékszem, ahogy ott ülök és hallgatom a számomra oly kedves rajzfilmem nyitódalát és próbálom visszaénekelni. Ezt az időszakot követte később az aktuális fiúbandák dalainak folyamatos fordítása és memorizálása.

Lelkes tanáraimnak köszönhetően is mindig egy-egy újabb meghatározó élménnyel gazdagodhattam (pl. közös teázás rituáléja vagy ír sztepptánc előadás megtekintése). Az angol irodalom gyöngyszemeitől kezdve a mai modern köntösbe bújtatott híres angol detektíveken és egyéb mai BBC sorozatokon át minden építi a tudást, segít a fejlődésben, ha kialakul valamiféle pozitív érzelmi kötődés. Sőt, az a legideálisabb, ha minden érzékszervünket be tudjuk vonni a tanulási folyamatba.

Volt szerencsém több ízben is megtapasztalni a módszer eredményességét és megmerítkezni az anyanyelvi közegben nyelvtanfolyam résztvevőjeként, turistaként mind a nyüzsgő Londonban mind pedig a klasszikus vidéki Angliában. Teljesen elvarázsolt például az a színdarab, amit a Royal Shakespeare Company előadásában tekinthettem meg Stratford-upon-Avonban. Egyértelműen életem egyik legmeghatározóbb időszaka volt, amíg életvitelszerűen tartózkodtam az angliai Stamfordban, és saját bőrömön tapasztaltam meg az angol (egyáltalán nem hűvös) vendégszeretet a kollégák részéről. Az órák során én is igyekszem ebből a csodálatos, sokszínű nyelvből és kultúrából változatos módszerekkel minél többet megmutatni, átadni tanítványaimnak. Akár egyéni tanítványról, akár nyelviskolai csoportról legyen szó, céltól, korosztálytól és nemtől függetlenül mindenkit megillet a játszva, élvezettel tanulás joga. Ez az én meggyőződésem! 
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here